Network Sistemleri

Network Sistemleri

Ağ (Network) Sistemleri

Ağ, birden fazla bilgisayarın kablolu veya kablosuz bir şekilde iletişim araçları sayesinde yazılım ve donanımla birlikte bağlanarak oluşan bir sistemdir. İnterneti kim icat etti diye hiç düşündünüz mü? İnternet, dünya üzerindeki bilgisayar ağlarının birbirleri ile bağlanması sonucu ortaya çıkmış olan, herhangi bir sınırlaması ve yöneticisi olmayan uluslararası bir bilgisayar ve bilgi iletişim ağıdır. Ağ üzerinden yazılım ve donanım paylaşımı yaparak verimliliği ve üretkenliği artırabilirsiniz. Örneğin ağ üzerinden yazıcınızı paylaşarak aynı yazıcıyı birden fazla bilgisayarın kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bilgisayar ağları, bilgi alışverişi ve kaynakları paylaşmak için birbirine bağlı veya ağa bağlı çeşitli bilgisayar cihazları veya bilgisayar sistemleri arasındaki iletişim sürecini incelemeyi ve analiz etmeyi amaçlayan bir mühendislik disiplinidir.

Network Altyapısı

Ağ altyapısı (network altyapısı), sistemlerin çalışması için gerekli olan, network altyapı kablolama düzgün ve güvenli bir şekilde yapılması gereken işlemdir, Network altyapısı (ağ altyapısı) verilerin paylaşımını sağlayan bir sistemdir. Güvenlik ve sistemin doğru ve verimli bir biçimde çalışması için doğru ve temiz altyapının kurulması en önemli unsurdur. Ağ altyapıları (Network altyapı) uzun ömürlüdür ve uzun ömürlü olmalıdır. Bu yüzden network altyapı sistemini kuran firmalar, yapısal kablolama bölümünü büyük bir titizlikle sonlandırmalıdır. Ağ altyapılarının istenildiği taktirde network ağının genişletilmesi için yapısal kablolama işlemi yapılırken, ağ sistemlerinin önceden buna uygun bir şekilde projelendirilip uygulanması gereklidir. Network altyapısı, bilgisayarları birbirine bağlayarak bir ağ oluşturmaya yarar bu network altyapısını kurmak için gerekenler kısaca şöyledir. – Kabinet – Kablolar – Panel Sistemleri – Prizler – Kablo kanalları – RJ45 Konnektör – Keystone Jaklar – Modüller – Switchler

Aktif Cihazlar

Aktif Cihazlar, network altyapısı üzerinde iletişimi sağlayan elektronik cihazlardır.
Bu cihazlar,

– Bilgisayarlar (sunucu, istemci vs.) ve bunlar üzerinde çalışan yazılımlar (e-posta sunucusu, web sunucu, dns sunucu vs.)
– Hub / Switch / router / firewall gibi ağ trafiğini yöneten cihazlar
– print server gibi ağ üzerinde bir donanımı ya da hizmeti kullanıcılara ulaştıran cihazlar
– Kablosuz ağ cihazları

gibi cihazlardır. Network üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinde çalışan yazılımlar ile sağlanır.

Hub

Hub’in görevi kendisine ulasan sinyalleri alıp yine kendisine bağlı olan ağ ekipmanlarına dağıtmaktır. Hub bu işlem sırasında bir tekrarlayıcı görevi görür ve sinyali güçlendirir.

Switch

Switch’ler daha kompleks ve daha verimli hublardir. Portlari arasında direk kanal oluşturma yeteneği vardır. Ağ performansını arttırır.

Router

Bir ağ aktif donanımı olarak da router yönlendirme işlemi yapar. Ağdaki bilgisayarların yönlerini bulmalarına kılavuzluk eder.

Firewall

Firewall tek bilgisayarınıza veya yerel ağınıza internet ten veya diğer ağlardan erişimi i kısıtlayıp bilgisayarınızın veya yerel ağınızın internet ten veya diğer ağlardan gelecek saldırılara karşı koruyan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.

Kurulum Hizmetleri

– Network yapısının projelendirilmesi
– Kablo kanallarının, prizlerin, Network kablolarının (UTP, Fiber Optik vs.), elektrik altyapısının montajı
– Network cihazlarının, kabinlerin, panellerin montajı
– Network cihazlarının kurulumu, ayarlanması, çalıştırılması
– Network sunucu işletim sitemleri kurulumu (Windows Server 2008-2012-2016-2019 gibi)
– Network ve Internet hizmetlerinin kurulumu (aktif directory, dns, web server, exchange server, SQL server gibi hizmetlerin kurulması)
– Network ve Internet hizmetlerinin ayarlanması, düzenlenmesi (Kullanıcı yetkilendirme; dosya, yazıcı vs. kaynakların paylaştırılması vb.

 

HEMEN TEKLİF ALIN




Diğer Hizmetler